logo
header-add

Erfarenheter från handel med guld

10:e Augusti 2017

Reklaminformation till våra läsare: Denna artikel inkluderar sponsrade reklamlänkar till våra mäklarpartners. HandlaMedRåvaror.se använder intäkter från dessa sponsrade länkar för att förbättra och förnya vår site.Handel med guld kan vara mycket roligt och lönsamt eller en mardröm och mycket dyrt. Att lyckas med denna typ av handel kan oftast brytas ner till svar på ett par enkla frågor: Hur väljer jag en handelsstrategi som kommer att fungera för mig? Vad är några av dina erfarenheter? Jag kommer att gå igenom allt detta nedan eftersom handelsdisciplin och hantering av känslor är överlägset den viktigaste och svåraste delen av handel med guld.

Hur väljer jag en handelsstrategi för guld kommer att fungera för mig?

Din strategi ska vara i linje med dina förmågor att läsa marknaden och fokusera på en tidsram som passar den tid du har tillgång till för handel varje dag, vecka eller månad. Med andra ord bör du inte sätt igång med handel med guld om du inte kan dra nytta av de tidsmöjligheter för guldhandel. Om du inte förstår hur guldhandel fungerar på djupet måste du spendera lite tid att lära sig om denna typ av handel innan du någonsin placerar en handel på riktigt. Enkelt sagt, om du inte förstår allt om vad du handlar med så kommer du så småningom att ge alla dina pengar till marknaden vilket ger dig ett tomt handelskonto, minskat handelsförtroende och frustration.

Det jag försöker säga här är att du bör fokusera på att handla där du förstår de dagliga prisändringarna, hur man handlar på dessa, vad som gör att priset rör sig, vilken hävstång su skall använda och vilken tidsram du borde fokusera på. Om du bara kan titta på diagrammen på kvällen, efter att marknaderna stängts, bör du inte fokusera på daytrading av guld. Så välj något sätt du gillar, förstår eller vill handla med och lära dig allt om just det sättet. Hitta sedan ett handelssystem som passar detta eller skapa en själv, allt i linje med tidsramens lönsamhet och den risktolerans som passar dig och din personlighet. Det leder mig till ämnet guldterminer och CFD-handel med guld.

erfarenheter från handel med guld

Jag handlar oftast guld med CFD:er eftersom det tillåter mig att handla 24/7 och med hävstång som inte ens skulle vara möjligt hos av de flesta svenska nätmäklare. Dessutom är den mäklare jag handlar med, HYCM, specialinriktade på guldhandel genom London-börserna sedan 1977. HYCM välkomnar svenska handlare genom sin EU-licens för handel och allt material är på svenska så bättre kan det inte bli. Läs gärna min recension av HYCM här om du vill veta mer.

Redo att börja handla med guld? Vi rekommenderar följande råvarumäklare för handel med guld:

Capital.com- Råvaruplattform på svenska med låga avgifter och tillstånd från svenska Finansinspektionen - Klicka här för att läsa mer

Vad är några av dina erfarenheter av handel med guld?

Kortfattat kommer nästan alla handlare till slut att nå punkt av bristande motivation. Vad jag menar här är att du antingen kommer att förlora tillräckligt med pengar och/eller bli så frustrerad att du kommer att fundera på huruvida du ska fortsätta med din handel med guld. Jag nådde denna nivå för många år sedan och jag kommer fortfarande ihåg det kristallklart. Jag förlorade större delen av pengarna på mitt konto, nästan varje handel gick emot mig och jag hade aldrig varit så frustrerad och upprörd i hela mitt liv. Jag är säker på att många av er vet vad jag pratar om ... Tyvärr bryter handeln ner många människor ekonomiskt och emotionellt och får dem att ge upp. Men andra når denna punkt och inser att någon som vet vad de gör tjäna bra pengar på guldhandel och att de bara behöver lära sig vad de andra kan.

Det här är den punkten där du bestämmer om du ska ge upp en livslång dröm om att handla heltid för att gå tillbaka till ditt dagjobb eller du går tillbaka för att omvärdera din situation och söka yrkeshjälp. Alla framgångsrika handlare har eller haft en mentor vid en tidpunkt i sitt liv och det spelar ingen roll vilken karriär du är i, att lära av någon som vet hur man gör och vad du vill är det snabbaste och mest effektiva sättet att lära dig.

post-thumb

De som bestämmer sig för att fortsätta bör ta seriösa steg för att förbättra sin guldhandel för att lära sig nya metoder. Det är vid denna tidpunkt där handeln blir rolig och lönsam igen. Min poäng här är att handel inte är något du kan lära dig snabbt på egen hand. Du bör få hjälp från någon som lyckas göra exakt vad du vill göra, skugga sedan deras alla drag och söka mentorskap från dem. Så till nästa fråga, jag rekommenderar att läsa fler aktiklar här på handlamedråvaror.se för att lära dig mer.

Hur kan vara disciplinerad i sin handel med guld?

Detta tar mig tillbaka till den punkt av bristande motivation som nämnts ovan. Jag frågar mig alltid om handeln uppfyller mitt inställningskriterium vilket är ett enkelt ja eller inget svar eftersom mina inställningskriterier är tydliga i mitt huvud. Antingen har det de egenskaper jag letar efter eller inte. Ibland är uppställningarna mycket nära och jag kommer att medge att det är väldigt frestande att ta handeln men jag går alltid tillbaka (gå bort från datorn) för att rensa känslorna som flyger runt i mitt huvud och fråga mig själv, vill jag bryta en regel, som nästan bröt mig ekonomiskt och emotionellt en gång tidigare? Svaret är alltid Nej. Så jag struntar i just den handel med guld och väntar på en annan att utvecklas.

När jag först lärde mig day trading lärde jag mig snabbt att jag inte behövde ta alla postioner som såg ut som om de hade potential. Jag insåg att oavsett vilket villkor marknaden var i skulle det alltid finnas en annan handel precis runt hörnet så det är inte en stor sak skippa en. Jag vet att det kommer att finnas många fler affärer under året i guld och andra investeringar vilket kommer ger mig bra avkastning.Läs mer om du du handlar här

Vi hoppas att min artikel om mina erfarenheter från guldhandel har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de råvarumäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om handel med guld:

Capital.com- Råvaruplattform på svenska med låga avgifter och tillstånd från svenska Finansinspektionen - Klicka här för att läsa mer