logo
header-add

HYCM recension 2018 - allt du behöver veta innan du öppnar konto

13:e April 2018 - Våra artiklar innehåller sponsrade länkar.

HYCM är en välkänd råvarumäklare för CFD och är ett dotterbolag till Henyep Group, ett globalt finansiellt företag som bildades 1977. Moderbolaget Henyep har affärsverksamhet på 3 kontinenter och över 20 länder över hela världen. HYCM erbjuder 14 handelsintrument för råvaror (inklusive de stora råvarorna som guld, olja, silver, naturgas och jordbruksråvaror) men även handel i valutapar, CFD för aktieindex, kryptovaluta och aktier. Företaget har sitt huvudkontor i London där de största råvarumarknaderna finns i Europa och har många andra kontor i stora finansiella centra, däribland Dubai och Hong Kong.

Företaget har licenser för handel med värdepapper i Sverige från Finansinspektionen (klicka här för att se licensinformation) samt är reglerade av Financial Conduct Authority (FCA) i Storbritannien och Cypern Securities and Exchange Commission (CySEC) på Cypern, både med hårda regler som är designade för att skydda slutinvesteren såsom skilda konton för kundkapital, insättningsgarantier, transparens i avgifter med mera bland annat genom MiFID-regelverket som gäller över hela Europa.

Säkerhet

Säkerhet av kundmedel bör alltid vara ett primärt intresse för kontoinnehavare. HYCMs moderbolag Henyep Group är etablerat och har en lång historia som går tillbaka över 35 år. Som en starkt reglerad mäklare garanterar HYCM säkerheten för sina kundkonton genom att hålla kundfonder i segregerade konton hos välkända banker.

hycm recension 2018

Både FCA och CySEC har strikta regler för överensstämmelse som kräver att medlemsföretagen följer vissa förfaranden för att säkerställa maximal skydd och säkerhet för kontoinnehavare. Ett krav som till exempel ställs på medlemsföretag av både FCA och CySEC är att medlemsbolaget måste hålla minst 730 000 euro för att visa sin finansiella stabilitet (Henyep håller betydligt mer kapital än så dock). Dessutom omfattas bolag reglerade under FCA av skyddet för kompensationsplaner för finansiella tjänster vilket garanterar medborgare i EU upp till 50,000 pund eller drygt 580,000 kronor om medlemsbolaget inte kan uppfylla sina skyldigheter. En liknande typ av skydd tillhandahålls av CySEC via Investors Compensation Fund, som täcker kontoinnehavare till 20,000 euro eller drygt 220,000 kronor i händelse av insolvens från medlemsbolaget.

Handelsplattformar

HYCM ger direkt tillgång till kapitalmarknaderna oavsett om du är vid din dator eller på språng. HYCM erbjuder flera typer av plattformar för handlare. Dessa inkluderar följande - MetaTrader 4, MetaTrader 4 WebTrader, Prime Trader, HYCM MobileTrader och HY Pro Trader.

HYCM ger direkt tillgång till kapitalmarknaderna oavsett om du är vid din dator eller på språng. HYCM erbjuder flera typer av plattformar för handlare. Dessa inkluderar följande - MetaTrader 4, MetaTrader 4 WebTrader, Prime Trader, HYCM MobileTrader och HY Pro Trader.

MetaTrader 4 - Detta är den mest välkända och ledande CFD-plattformen i branschen. Du får tillgång till avancerade diagramfunktioner, dussintals tekniska indikatorer, marknadsnyheter, systematisk handel via expertrådgivare och mycket mer. Nedan ser du användarupplevelsen i MetaTrader 4:

post-thumb

MetaTrader Webtrader - WebTrader erbjuder alla funktioner som finns i den nedladdningsbara MT4-versionen men är tillgänglig direkt från din webbläsare. Detta är ett bra alternativ för handlare som behöver rutinmässigt tillgång till handelsplattformen från platser bortanför en stationär dator eller laptop.

HYCM PrimeTrader - Detta är HYCMs proprietära handelsplattform som innehåller flera produkterbjudanden, avancerade kartläggningsfunktioner och garanterad stoppförlust. Den är utrustad med en fullständig kontohanteringspanel och flera prissättningar i realtid.

HYCM Mobile Trader - Handlare handla och hantera sitt konto direkt från sina iOS och Android-smartphones. Nedan ser du användarupplevelsen i Mobile Trader:

post-thumb

Handelsinstrument

HYCM erbjuder sina handlare ett mångsidigt produktutbud som innehåller mer än 100 finansiella instrument. Efter vi fokuserar på råvaror presenterar vi en komplett lista på de som erbjudes nedan tillsammans med relaterad information:

post-thumb

Kontotyper

Det finns tre primära kontotyper hos HYCM som indelas i mikrokonton, standardkonton och VIP-konton. Microkontot kräver en insättning på minst 100 dollar, medan standardkontot kräver en insättning på minst 1000 dollar och VIP-kontot kräver en insättning på minst 10 000 dollar. Nedan följer en sammanställning av varje kontotyp vid HYCM:

 • Mikrokonto:
 • Minsta insättning - $ 100
 • Handelsinstrument - 50 (inkl. alla råvaror)
 • Max. Hävstång - 200: 1
 • Min handelsstorlek - .01 partier
 • Min fast spridning - 1,8 pips
 • Handelssignaler - Nej

 • Standardkonto
 • Minsta insättning - $ 1,000
 • Handelsinstrument - 120 (inkl. alla råvaror)
 • Max. Hävstång - 200: 1
 • Min handelsstorlek - .01 partier
 • Min fast spridning - 1,5 pips
 • Handelssignaler - Ja

 • VIP-konto
 • Minsta insättning - $ 10,000
 • Handelsinstrument - 120 (inkl. alla råvaror)
 • Max. Hävstång - 200: 1
 • Min handelsstorlek - .01 partier
 • Min fast spridning - 1,5 pips
 • Handelssignaler - Ja
 • VIP-kontot erbjuder dessutom en hög nivå av personlig service och anpassade lösningar.

 • Provisioner och Spreads

  Det finns inga provisioner på handel på HYCM. I stället använder mäklaren en fast spreadsmodell som sin form av ersättning. Handelsspridningen varierar beroende på vilken typ av konto som väljs. Fasta spridningar börjar vid 1,8 pips för Micro-kontot och Standard-kontot. VIP-kontot har smalare spridningar som börjar med 1,5 pips men den ursprungliga insättningen är mycket högre på VIP-kontot jämfört med de andra två kontotyperna. Generellt sett är fasta spreadar högre än rörliga spreadar men för de som föredrar en mer standardiserad handelsspridning som de kan lita på även under volatila nyhetsperioder kan HYCMs fasta spridningsmodell vara värt att överväga.

  Kundsupport

  HYCM tillhandahåller kundsupport 24 timmar om dygnet, 5 dagar i veckan via telefon, fax, email och livechatt. Stöd finns på många olika språk utanför engelska inklusive svenska och arabiska. HYCM strävar efter att tillhandahålla högkvalitativ personlig kundservice för alla sina kontohavare.

  Mobilhandel

  Mobilhandel görs tillgänglig för handlare på HYCM via Metatrader-baserade mobilappar. Handlare kan handla på språng och komma åt plattformen från sin Android- eller Apple-tablett eller smartphone. Många av funktionen som finns på skrivbordsversionen såsom kartläggning, marknadsanalysverktyg och handelsutbildning kan utföras med HYCM MT4 mobilapp.

  Automatiserad handel

  Som MetaTrader-baserad mäklare erbjuder HYCM automatiserade handelslösningar via MT4 Expert Advisor-funktionen. Traders kan skapa, backtesta och automatisera sina handelsstrategier inom MT4-miljön.

  Insättningar och uttag

  Det finns många sätt att finansiera ditt handelskonto hos HYCM. Du kan göra en insättning med konto- och kreditkort, banköverföring och e-plånböcker som Skrill, WebMoney och Unionpay. Dessutom kan kunder betala med flera olika valutor, inklusive USD och euro. Återbetalningar kommer att behandlas med samma betalningsmetod som insättningen. HYCM tar inte ut några uttagsavgifter förutom banköverföringar som är 30 dollar i fall där utbetalningen är mindre än 300 dollar.

  Unika aspekter genomfört med andra CFD-mäklare

  HYCM har ett mycket bra rykte för kundnöjdhet och dess moderbolag Henyep Group har berivit handelsverksamhet sedan 1977. De är en väldigt pålitlig och tidseffektiv mäklare som erbjuder professionella tjänster för råvaruhandel. För dem som söker en bra tekniska analyser så ger HYCM dig tillgång till Trading Central som är en ledande teknisk analysleverantör.


  Vanliga frågor och svar


  Är HYCM en reglerad mäklare?
  Ja, HYCM regleras av Storbritanniens FCA, EUs CySEC, DFSA i Dubai, SFC i Hong Kong och andra. FÖretaget har även en licens av Finansinspektionen för handel med värdepapper (klicka här för att se licensinformation).

  Hur säker är HYCM?
  Handlare på HYCM kan vara säker på att deras kunmedel hålls säkert i segregerade konton hos välkända bankerna. FCA och CySEC skyddar konsumenterna via sina ersättningsfonder vid misstag.

  Vilka handelsplattformar erbjuder HYCM?
  HYCM erbjuder alla Metatrader-plattformar som inkluderar MT4 för desktop, webb och mobil. HYCM har också en egen proprietär plattform som heter PrimeTrader.

  Vilka handelsinstrument finns tillgängliga på HYCM?
  Du kan handla med 14 stycken råvaror hos HYCM inklusive de stora råvarorna som guld, olja, silver, naturgas och jordbruksråvaror. Förutom detta finns även 100 olika andra finansiella instrument tillgängliga inklusive valutor, aktieindex, ädelmetaller, energier.

  Vad är kommissionens/Spread-struktur hos HYCM?
  HYCM erbjuder fasta spreads. Det finns ingen provision på några konton. Fasta spredas börjar på 1,5 pips på mikro- och standardkonton och 1,5 pips på VIP-konton.

  Hur många kontotyper har HYCM?
  Det finns tre primära kontotyper - mikrokontot, standardkontot, VIP-kontot. Minsta insättning är $ 100 på mikrokontot, $ 1000 för standardkontot och $ 10000 på VIP-kontot.

  Hur är kundsupport hos HYCM?
  Kundsupport är tillgängligt 24/5 via telefon, direktchatt och e-post. HYCM erbjuder stöd på flera olika språk inklusive svenska och arabiska.

  Erbjuder HYCM mobilhandel?
  Ja, mobilhandel är tillgänglig via Metatrader-appar.

  Vad är HYCMs maximala hävstångseffekt?
  Max hävstångseffekt hos HYCM på råvaror är 67:1 och upp till 200:1 på andra typer av instrument.