logo
header-add

XM recension 2018 - allt du behöver veta innan du börjar handla

15:e April 2018 - Våra artiklar innehåller sponsrade länkar.

XM.com grundades 2009 och är varumärke för Trading Point Holdings Ltd. De är en fullt reglerad råvarumäklare för CFD med kunder över hela stor delen av världen. XM.com erbjuder över 15 råvaror att handla med (inklusive de stora råvarorna som guld, olja, naturgas och jordbruksprodukter) samt över 300 andra finansiella instrument till sina kunder. De har vunnit många utmärkelser för sina CFD-erbjudanden inklusive Best FX Provider 2017 och Best Local Customer Service 2016. XM.com strävar efter att ge sina kunder den bästa användarupplevelsen i branschen. Som sådan erbjuder de ett brett utbud av mervärdeprodukter till kunder inklusive proprietära handelsverktyg och pedagogiskt utbildningsmaterial. Dessutom har XM en No Re-Quote-policy på handelsavrättningar som inträffar inom en sekund som händer nästan 99% av tiden. XM.com erbjuder kundsupport på dussintals olika språk (inklusive svenska) och det är snabbt och enkelt att öppna ett konto hos dem. Handlare kan öppna ett konto för så lågt som $ 5 för att komma igång.

XM.com har licenser i många olika territorier vilket gör det möjligt för dem att acceptera handlare från de flesta regioner runt om i världen. Moderbolaget Trading Point Holdings Ltd. har en licens för handel med värdepapper hos svenska Finansinspektionen (klicka här för att se licensdetaljerna) och är desutom regleras av Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA) under referensnummer 538324 samt Cyprus Securities and Exchange Commission (CySec) under referensen # HE322690.

Säkerhet

XM.com sammankopplar inte kundkonton med sina egna interna affärskonton. I stället förvaras alla kundfonder i segregerade konton hos etablerade banker. Detta säkerställer att kundfonder alltid skyddas. Förutom segregering av kundfonder erbjuds kontoinnehavare ytterligare skydd enligt följande genom att CySEC skyddar EU-medborgare med kompensationsfonder för som täcker kapital upp till 20 000 euro eller drygt 220 000 kronor om XM.com inte kan uppfylla sina skyldigheter.

xm recension 2018

Handelsplattformar

HXM erbjuder hela serien av Metatrader-plattformar. Metatrader är utvecklad av MetaQuotes Software Corporation och är den mest populära handelsplattformen inom CFD-branschen. Traders kan komma åt sina plattformar från både en Windows och Mac-dator och får fullständig kontofunktionalitet från mobila enheter inklusive iOS- och Android-smartphones. XMs Metatrader-plattform erbjuder inloggningsåtkomst för alla plattformar, EA-funktionalitet, spreads från 1 pip och en komplett uppsättning tekniska analysverktyg och indikatorer. Det kompletta utbudet av XM:s Metatrader-plattformar är listat nedan:

XM MT 4 - Som branschstandard är Metatrader 4-plattformen anpassningsbar och passar behoven hos både nybörjare och professionella handlare. MT4-plattformen omfattar One Click Trading för diskretionära handlare och möjliggör systemhandel via expertrådgivare och finns för både Windows och Mac. Nedan ser du användarupplevelsen i MetaTrader 4:

post-thumb

XM MetaTrader Webtrader XMs webbaserade plattform som gör det möjligt för handlare att få tillgång till handelsterminalen direkt från sin webbläsare. Denna plattform har alla funktioner och funktioner för den nedladdningsbara versionen av MT4 inklusive ett klickhandel, avancerade kartläggningsfunktioner, tekniska indikatorer och mycket mer. Nedan ser du användarupplevelsen i MetaTrader Webtrader:

post-thumb

XM MT4 Multi-terminal Multi-terminal-plattformen gör det möjligt för handlare att få tillgång till flera MT4-konton från en enda terminal och med en enda Master Login-behörighet. Detta är inriktat för handlare med flera handelskonton och handlare som hanterar handelskonton på uppdrag av sina kunder. Plattformen underlättar att placera flera order samtidigt. Många funktioner som finns i standard-MT4 är tillgängliga men möjligheten att köra Expert Advisors är inte tillgängligt.

XM MAM Detta är en mer avancerad version av XM MT4 Multi Terminal-plattformen. Med XM MAM får du tillgång till alla funktionerna i MT4 kombinerat med flera funktioner för kontohantering. Med XM MAM kan du programmera expertråd och hantera en fond eller portfölj på ett mycket effektivare sätt.

XM iPad Trader För iPad-användare erbjuder denna plattform möjligheten att handla med en komplett uppsättning funktioner bland annat zoom- och scrollfunktioner och enkel navigering runt realtidsdiagram.

XM Mobile Trader För iPad-användare erbjuder denna plattform möjligheten att handla med en komplett uppsättning funktioner bland annat zoom- och scrollfunktioner och enkel navigering runt realtidsdiagram. Nedan ser du användarupplevelsen i mobilappen:

post-thumb

Handelsintrument

XM erbjuder handelsmän tillgång till en rad marknader inklusive valutor, ädelmetaller, aktier och CFD. Det finns över 300 finansiella instrument tillgängliga för handel på XM. Även om XM erbjuder många tillgångsklasser och finansiella instrument att välja mellan, specialiserar de sig i valutahandel och erbjuder ett stort antal valutapar att handla. Detta inkluderar över 50 valutapar som omfattar alla stora, mest mindreåriga och över tjugo exotiska par. Eftersom vi fokuserar på råvaruhandel finner du nedan alla råvaror via CFD som XM erbjuder tillsammans med relaterad information:

post-thumb

Kontotyper

XM.com erbjuder kunder både demo- och livekonto. Demokonton levereras med ett virtuellt balans på 100 000 $ som handlare kan använda för att testa plattformen eller deras strategier innan de börjar handla med riktiga pengar. Det finns tre Live-kontotyper vid XM. Dessa inkluderar mikrokonto, standardkonto och nollkonto. Mikro- och standardkonton är provisionsfria men spreadsen är högre än Zero-kontot vilket är provisionbaserat men har mycket snävare spridningar. Var och en av dessa tre kontotyper erbjuder flytande spreads och dessutom är swap-free-konton, även kallade islamiska konton, tillgängliga för de kunder som behöver ett konto som utan räntefunktioner på grund av religiösa skäl. Både micro- och standardkonton har lägsta insättning på 5 dollar medans nollkontot har en minsta insättning på 100 dollar.

Provisioner och spreads

XM erbjuder variabla spreadar på sina handelsplattformar. Provisionerna och avgifterna är beroende av vilken typ av konto som valts. Mikro- och standardkonton har ingen provisioner men spreadarna är bredare; Zero-kontot tar ut $ 5 i provisioner per handel men har en mycket smalare spread. Även om XM fungerar som en handläggningsenhet för en del av orderbehandlingen hanteras de flesta trades på XM via en STP-modell vilket innebär att kundordrar beställs till en extern likviditetsleverantör. XM är engagerad i alla sina kontotyper vilket säkerställer snabb utförande och minimal glidning.

Kundsupport

XM erbjuder kundsupport via telefon, email och livechatt. Kundservice teamet är tillgängligt 24 timmar om dygnet, 5 dagar i veckan, exklusive helger. XM-klienter kan få stöd på många olika språk, inklusive men inte begränsat till svenska, engelska och arabiska och många fler. Du kan få stöd från antingen en medlem av kundtjänstteamet eller från din personliga kontochef.

Mobilhandel

SXM erbjuder mobilhandel till användare via sina Metatrader-stödda appar. IOS MT4 och MT5-apparna kan laddas ner från iTunes, och Android MT4 och MT5-apparna kan laddas ner från Google Play Store. Mobilapparna ger direkt åtkomst till ditt konto och har en rik uppsättning funktioner som handlare kan använda för att placera och hantera affärer, utföra teknisk analys och visa deras handelshistoria tillsammans med andra relaterade uppgifter.

Automatiserad handel

Automatiserad handel är tillgänglig på XM.com med hjälp av Metatraders Expert Advisor-funktion. Dessutom har XM-klienter tillgång till MQL5-community där de kan komma åt en mängd olika handelssignalleverantörer och kopiera signalerna direkt till sina egna handelskonton.

Insättningar och uttag

XM är stolta över att göra kontoöppningen och finansieringsprocessen så enkelt som möjligt. Det finns inga dolda avgifter för överföring av pengar. XM täcker alla avgifter som är förknippade med insättningar till konton. Klienter kan sätta in pengar genom att använda en mängd olika metoder, inklusive banköverföring, kredit- och kontokort, Western Union och e-plånböcker som Neteller och Skrill.

Vanliga frågor och svar

Är XM en reglerad mäklare?
Ja, XM har licens hos svenska Finansinspektionen (klicka här för detaljer) samt regleras av Storbritanniens FCA, EUs CySEC, Australiens ASIC, tillsammans med andra.

Hur säker är XM?
Handlare hos XM kan vara säker på att deras kundmedel hålls säkert i segregerade konton välkända banker. Dessutom är kontoinnehavare skyddade genom FCA- och CySEC-kompensationsfonder i händelse av kollaps.

Vilka handelsplattformar erbjuder XM?
XM erbjuder hela serien Metatrader-plattformar.

Vilka handelsinstrument finns tillgängliga på XM?
Du kan handla med 15 stycken råvaror och över 300 olika finansiella instrument på XM.

Vad är kommissionens/spread-strukturen hos XM?
XM erbjuder variabla spreads. Det finns ingen provision på Micro och Standard konton. Zero-kontot erbjuder de snävare spread med en STP-modell. Provisionen som debiteras på Zero-kontot är $ 5 / lot som handlas.

Hur många kontotyper har XM
?Du kan välja ett Demo-konto eller Live-konto. För Live-konton finns det tre primära kontotyper - Mikrokontot, Standardkontot och Nollkontot. Minsta insättning är $ 5 på Micro och Standard konton och $ 100 på Zero-kontot.

Erbjuder XM mobil handel?
Ja, mobil handel är tillgänglig via Metatrader 4 och 5 apps.

Vilka alternativ finns det för automatiserad handel hos XM?
Automatiserad handel är tillgänglig via MT4-plattformen och MQL5-signaltjänsten.

Vad är några unika egenskaper på XM?
XM har en No Re-quote-policy för att säkerställa snabba säljordrar och har negativ balansskydd för att skydda kontoinnehavare.

Vad är minsta insättning för att öppna ett Live-konto hos XM?
Minsta insättning för att öppna ett Live-konto är $ 5.

Vad är XM: s maximala hävstångseffekt?
Max hävstångseffekt vid XM är 300:1.