logo
header-add

Handla med olja på börsen - ett par praktiska tips

29:e Oktober 2017

Reklaminformation till våra läsare: Denna artikel inkluderar sponsrade reklamlänkar till våra mäklarpartners. HandlaMedRåvaror.se använder intäkter från dessa sponsrade länkar för att förbättra och förnya vår site.Om du vill handla olja på börsen är CFD, eller Contract for Differance som det står för, ett alternativ och det mest populära sättet handa med olja på. Global oljehandel spelar stor roll för de flesta former av investeringar. Olja är utan tvekan en av de viktigaste råvarorna för det moderna vardagen och spelar in på så många olika marknader, produkter och tjänster och därmed är efterfrågan konsekvent stark. Till följd av en stark efterfrågan är det faktum att oljeförsörjningen är begränsad, både naturligt och artificiellt av de oljeproducerande nationerna för att se till så att de som behöver olja kan få det och förhindra onödig lagring. Som ett resultat kan handel med olja vara särskilt volatil, särskilt med tanke på de oljeproducerande nationernas geopolitiska omständigheter, vilket gör det möjligt för investerare att få tillgång till en mängd vinstmöjligheter om du vill handla med olja på börsen.

Varför handla med olja på börsen genom en CFD?

Handel med olja som en vara är avgörande för många slutanvändare, som bränsleföretag och plasttillverkare, men det är också att spekulera i olja genom derivathandeln. CFD:er på olja är populära och kan av flera viktiga skäl faktiskt utgöra ett mer kostnadseffektivt och mer lönsamt sätt att handla på oljemarknaden. CFD:er är marginaliserade produkter vilket möjliggör för handlare att engagera sig i oljemarknaden i större utsträckning än vad deras handelskapital annars skulle tillåta. Således, istället för att köpa en eller två fat olja direkt, kan handlare köpa CFD:er på 100 fat i taget upp till ett värde många gånger mer än deras tillgängliga investeringskapital. Med marginalbehov ofta runt 5% -markeringen betyder detta så mycket som 20 gånger avkastningen kan ges helt enkelt genom att ha samma position i olja genom en CFD.

handla med olja på börsen

En annan bra anledning till börja handla med olja på börsen genom CFD är att det är ett av de mest praktiskt effektiva sätten att ta en kortsiktig ställning på oljemarknaden och är i de flesta fall en flexibel investeringsprodukt som kan användas i ett antal olika scenarier. Med lägre inträdeshinder än direkta investeringar i marknaden och inget slutdatum på kontraktet (som med terminer) är CFD:er tillräckligt flexibla för att kunna handlas som både en kostnadseffektiv kortfristig transaktion och en högt utnyttjad och, helst, lönsam långsiktig position, beroende på marknadsutsikterna.

Redo att börja handla med olja? Vi rekommenderar följande råvarumäklare för handel med olja:

Capital.com- Råvaruplattform på svenska med låga avgifter och tillstånd från svenska Finansinspektionen - Klicka här för att läsa mer

Hur kan man handla med olja på börsen på ett effektivt sätt?

Oljehandel kan göras effektivt genom att titta på ett antal externa marknadsfaktorer från inbördeskrig i oljeproducerande nationer, förändringar av länders politik, snabba produktionsökningar och ökande efterfrågan från växande ekonomier. Efterfrågesituationen och oljeförsörjningen en ständig förändring och därmed finns det ett stort antal faktorer som kommer att bära på oljepriset och innebära bra och lönsama möjligheter om du vill handla med olja på börsen.Läs mer om hur du kan handla här

Kanske är det mest effektiva sättet att handla med olja är genom en kombination av aktuell medvetenhet genom nyheter och teknisk analys. Eftersom oljepriset kan gå i endera riktningen av en rad olika oväntade händelser och trender är det viktigare att ha en full 360-gradersbild i oljahandeln än med många andra råvaror och instrument.

Av denna anledning ställer effektiva CFD-handlare ofta in strama stopp för sina positioner för att förhindra snabba förändringar i pris från att äta upp deras positioner. Genom att sätta en gräns för dina förluster med CFD-olja kommer du att vara bäst skick att dra nytta av fördelarna med att handla med CFD samtidigt som du hanterar de potentiella nackdelarna med hävstångseffekt i en sådan volatil och oförutsägbar tillgångsklass.

Vi hoppas att vår artikel om oljehandeln på börsen har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de råvarumäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med olja på börsen:

Capital.com- Råvaruplattform på svenska med låga avgifter och tillstånd från svenska Finansinspektionen - Klicka här för att läsa mer