logo
header-add

Handla med guld - en inledning till guldhandel

19:e Augusti 2017

Reklaminformation till våra läsare: Denna artikel inkluderar sponsrade reklamlänkar till våra mäklarpartners. HandlaMedRåvaror.se använder intäkter från dessa sponsrade länkar för att förbättra och förnya vår site.Intressrad av att handla med guld? Då har du kommit till rätt ställe. Guld är en metall som handlas på råvarubörser såväl som på CFD-plattformar som CFD-kontrakt (eller Contract for Differance som det står för). Guld klassificeras som en hård råvara eftersom extraheras från marken och är en omsättningsbar tillgång som handlas på kontrakt. Tillgängliga kontrakt för guldhandel inkluderar spotkontrakt, terminer och CFD:er.

Den primära marknaden för guldhandel är terminsmarknaden som ligger i USA och London. Guldterminer handlas dygnet runt med undantag för en timmes pause i varje handelsdag när marknaderna för öppna marknader stängs av och marknaderna för CBOT är öppen. Det mesta av guldhandeln som görs på dagens marknad innehåller spotkontrakt (omedelbar avveckling) och terminsavtal (avvecklas i framtiden efter 1 - 3 månader).

I allmänhet handlas guld mestadels som spotkontrakt eller terminskontrakt. Det är möjligt att genomföra kontrakt för spot och futures på guld på den primära terminsmarknaderna CME, COMEX, CBOT och NYMEX. Marginalkraven för dessa affärer på börserna är mycket höga och är oftast oåtkomliga för detaljhandeln. Eftersom spot- och terminskontrakt med guld kräver köp med stora volymer och mycket kapital kan handlare också få tillgång till guldhandel via CFD-mäklare som listar guldtillgången som en parning mot USD eller Euro. I denna form handlas guld som ett CFD-instrument vilket innebär att du måste hålla den fysiska tillgången. Guldpriserna påverkas främst av finansmarknadernas tillstånd och används som en fristad för kapitalbevarande när det råder osäkerhet på andra marknader.

Vi ser mer och mer av CFD-handel på plattformar som ASIC-reglerade, CySEC-reglerade och FCA-reglerade mäklare. Kontraktspecifikationerna skiljer sig från region till region så se till att du kan välja en mäklare som gör det överkomligt för dig att handla guld. De plattformar som erbjuds för guldhandel är också viktiga. Många marknadsförare erbjuder MT4-plattformen och listar guld som parning mot USD (XAU / USD) på dessa plattformar vilket är bra för den som vill handla med guld.

handla med guld

Redo att börja handla med guld? Vi rekommenderar följande råvarumäklare för handel med guld:

Capital.com- Råvaruplattform på svenska med låga avgifter och tillstånd från svenska Finansinspektionen - Klicka här för att läsa mer

Du kommer också att se guld som listas på mäklarfirmor som erbjuder ActTrader- och JForex-plattformarna, liksom cTrader och de olika mobilapparna. Före 2015 kunde användare av Currenex inte handla guld som en börsnoterad tillgång, eftersom denna professionella handelsplattform var enbart avsedd för handel med valuta tillgångar. Emellertid infördes guldhandel i Currenex den 19 januari 2015 som en parning av både guld / USD och guld / euro. Guld kan handlas med EAs. De plattformar på vilka guld CFD kan handlas har identifierats. EA kan programmeras för dem med de olika programmeringsspråken. Professionella handlare som handlar med avancerade plattformar som Currenex, LMAX och cTrader, måste välja algoritmisk handelsprogramvara som erbjuds som en del av det allmänna paketet som tillhandahålls till handlare.Läs mer om hur du kan handla här

Guld kan handlas i båda riktningarna: uppåt eller nedåt. Vissa mäklare känner till de inneboende riskerna med handel med guld, och det är därför de har kommit upp med olika kontonlagor för att tillgodose olika kategorier av handlare.

Vi hoppas att vår artikel om guldhandel har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de råvarumäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med guld:

Capital.com- Råvaruplattform på svenska med låga avgifter och tillstånd från svenska Finansinspektionen - Klicka här för att läsa mer