logo
header-add

Handla med guld på Avanza - allt du behöver veta

12:e Augusti 2017

Reklaminformation till våra läsare: Denna artikel inkluderar sponsrade reklamlänkar till våra mäklarpartners. HandlaMedRåvaror.se använder intäkter från dessa sponsrade länkar för att förbättra och förnya vår site.Varför vill fler och fler handla med guld på Avanza? Guld har i århundraden betraktats som en fristad för investerare och i hög grad immun från externa ekonomiska faktorer på grund av sin långa historia av stabilitet och höga efterfrågan. När marknaderna börjar wobbla, antingen som en följd av lågkonjunktur eller osäkerhet, går investerare av alla former och storlekar direkt till guld och andra ädelmetaller som ett medel för att bevara värdet av sina investeringar och kanske till och med spekulera om guldprissättning i hoppet de andra investerarna kommer likväl börjar handla med guld. Tyvärr är handel med guld på Avanza av flera skäl inte det mest enklaste, effektiva eller kostnadseffektiva sättet att spekulera i guldpriser eftersom dessa endast kan handlas med ETF:er (börsnoterade fonder) eller via guldterminer som kräver stort kaptial och lång erfarenhet innan du kan komma igång. Det är här guld-CFD:er hos CFD-mäklare kan komma till sin nytta.

Varför skall jag handla guld-CFD:er istället för hos Avanza?

Från en rent praktisk synvinkel kommer handel med CFD i guld i stället för handel med fysiskt guld med ett antal betydande fördelar som ger en attraktiv investeringsmöjlighet. För det första måste fysiskt guld lagras och transporteras, för att inte tala om säkerheten, vilket ofta ligger utanför räckvidden för de flesta vanliga investerare som helt enkelt är intresserade av att spekulera på priset på guld i stället för att bli fullfjädrad guldhandlare.

Förutom de pragmatiska orsakerna till att välja CFD: er, säkerställer kostnaderna för transaktionen och fördelen med CFD-strukturen att CFDs tenderar att vinna i de flesta handlarens ögon i motsats till att handla i guld direkt eller via terminer genom att handla med guld på Avanza. Eftersom CFD är en marginalprodukt och eftersom kostnaderna för utnyttjande av transaktionsstorlekar är relativt minimala kan handlare ta mycket större positioner än vad de annars skulle ha råd med för att dra nytta av mindre rörelser i marknadspriser. Detta gör CFD:er till ett attraktivt och populärt val för investerare som letar efter ett enkelt sätt att handla med guld och det bästa alternativet till att handla med guld på avanza.

handla med guld avanza

Är guld-CFD:er ett bra alternativ för nybörjare?

Guld-CFD:er handlas av en mängd olika investerare och spekulanter av olika erfarenhetsgrader särskilt under tider med extrem volatilitet på börsen. CFD-kontakt handlas från de allra minsta till de allra största investerarna som ett sätt att få kostnadseffektiv exponering mot guldmarknaderna. Nybörjarhandlare tenderar att handla med guld-CFD:er som ett sätt att öka sin handelserfarenhet på instrument som är stabilare än andra (exempelvis aktier).

Redo att börja handla med guld? Vi rekommenderar följande råvarumäklare för handel med guld:

Capital.com- Råvaruplattform på svenska med låga avgifter och tillstånd från svenska Finansinspektionen - Klicka här för att läsa mer

Kortfattat kommer nästan alla handlare till slut att nå punkt av bristande motivation. Vad jag menar här är att du antingen kommer att förlora tillräckligt med pengar och/eller bli så frustrerad att du kommer att fundera på huruvida du ska fortsätta med din handel med guld. Jag nådde denna nivå för många år sedan och jag kommer fortfarande ihåg det kristallklart. Jag förlorade större delen av pengarna på mitt konto, nästan varje handel gick emot mig och jag hade aldrig varit så frustrerad och upprörd i hela mitt liv. Jag är säker på att många av er vet vad jag pratar om ... Tyvärr bryter handeln ner många människor ekonomiskt och emotionellt och får dem att ge upp. Men andra når denna punkt och inser att någon som vet vad de gör tjäna bra pengar på guldhandel och att de bara behöver lära sig vad de andra kan.

Guldhandel med CFD som ett alternativ till den mer stillastående terminer och ETF:er som man kan handla med guld på Avanza. Med mycket kortare exponeringstider för guldtrades är CFD:er perfekt för de som snabbt vill ha göra vinst från marknads osäkerhet. Som nybörjare har du också högre ingångskrav hos traditionella nätmäklare eftersom postionerna som handlas är större i storlek än med en CFD.

post-thumb

Hur handlar man guld med CFD?

För lönsam handel med guld genom en CFD krävs en grundläggande förståelse för guldmarknaden och ett grundläggande grepp om hur CFD-handel fungerar. Beroende på dina marginalkrav (hur mycket av kapitalet för din handel som skall vara tillgänglig i kontanter) som ibland kan vara mindre än 5% kan handel med guld genom CFD:er ha hög hävstång vilket innebär att små förändringar i pris levererar stora avkastningar. Naturligtvis måste detta vägas mot finansieringskostnaderna, som uppkommer dagligen under varaktigheten av positionen, men med marginaler som arbetar till din fördel har handel med guld-CFD:er potential att vara mycket lukrativt.Läs mer om du du handlar här

Starka signaler att se upp för när man handlar med guld är marknads osäkerhet på aktiemarknaderna eller andra former av ekonomisk och ekonomisk svårighet som kan leda till att investerare går för långt. Bortsett från dessa externa effekter kan guld-CFD:er också handlas på statistiska data med hjälp av senaste grafer för att bland annat bestämma prissättningsnivåer. För att börja att handla guld-CFD:er istället för terminskontrakt som erbjudes när du vill handla med guld på Avanza rekommenderar vi dig att köpa ett gratis demokonto utan krav hos någon av våra rekommenderade mäklare så du kan testa av CFD-handel med guld utan att riskera ditt kapital och tid.

Vi hoppas att vår artikel om guldhandel har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de råvarumäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med guld:

Capital.com- Råvaruplattform på svenska med låga avgifter och tillstånd från svenska Finansinspektionen - Klicka här för att läsa mer